HTML

hivbosszu

Friss topikok

  • Krisz1968: "Kedves"Újságírók/ Nem tudom mér kell olyanokat írni ami nem igaz!!! Negatív vagyok hála Istenek!!... (2013.05.04. 18:09) Felmentették.......
  • tutulinoo: Sajnálattal vettem észre hogy már hónapok óta nem írtál magadról. Egyszer kétszer hallottam az újs... (2010.02.15. 16:32) Az 50 feletti nő.........
  • Medvehab: Remélem, nem kerülte el a figyelmed ez a cikk! index.hu/bulvar/2009/12/06/hiv-virusos_verebe_mart... (2009.12.06. 20:25) Tényleg nem a világvége?
  • bölcs: Szia Judit! Végre elolvastam a Könyvedet... Nagyon nem dicsérhetem... de talán mégis, ha azt mondo... (2009.06.15. 22:56) "mert bűnösök közt cinkos, aki néma"
  • Undebach: Szia Judit! Mi a helyzet veletek, remélem jól vagytok. A perrel kapcsolatban van valami újdonság?... (2009.04.03. 09:44) A sorsom akarata

Linkblog

A sajtó és az olvasók…

2008.03.17. 13:02 -judit-

A minap kaptam meg a MIX magazin februári számát egy kedves újságírónőtől ajándékba. Interjút készített velem, rólam és az ügyről. Beszélt a „másik oldallal" is, teret adva így az olvasóknak az objektív látásra, vélemény hozatalra. Mellesleg ez az újságírónő az év újságírója címet nyerte el, valószínűleg a demokrata, igazságos és semleges hozzáállású írásaival kapta meg ezt a megtisztelő és szakmai elismerést. Hisz a SZABAD és DEMOKRATA sajtó akkor jó, ha nem akarja teljes mértékben befolyásolni az olvasót, hanem informálja elsősorban. Az olvasó az empátiája és saját érzései alapján kell, hogy dönthessen egy cikkről. Sajnos a saját bőrömön éreztem és érzem, hogy nálunk Magyarországon ez nem működik. És ez már nem csak a bulvársajtóra jellemző, de tisztelet a kivételnek. A HIV-ügyről és rólam, valamint ami, aki hozzá tartozik ehhez az ügyhöz, azokról írtak és írnak a mai napig valóságos és bulvár híreket. De, mivel ez egy „botrányos ügy" ezáltal példányszámnövelő lehet - ha kíváncsi az olvasó - ezért a cikket érdekessé kell tenni, ha igaz, ha nem!

Ha egy politikus, híres sztár, vagy csak egy gazdag ember interjút ad, az egy „talány". Mert nem tudhatjuk olvasva a róluk szóló cikket, hogy igazából ki válaszol és mit. Ezek a nagy emberek, mint régen a nagy elvtársak nehezen elérhetőek, és könyörögni kell egy interjúért. Ha végül beadják a derekukat, elkérik előre a kérdéseket. Legtöbbször pedig a személyi titkárok „védelem címén" válaszolnak meg főnökük helyett még a magánügyi kérdésekre is. Nos hát el lehet gondolkodni, mégis ki beszél kivel egy interjú alatt? Kinek a válaszait olvassuk és kritizáljuk mi olvasók, akik pénzt adunk a sajtóért?

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivbosszu.blog.hu/api/trackback/id/tr16384436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcs 2008.03.17. 21:31:33

A Sajtó és az Olvasók… című cikkhez…

A "Média" túl nagy lehetőség annak, akinek pénze van, hogy elmondhassa nagy tömegeknek amit akar... de ez igaz fordítva is, túl jó pénz nagy tömegeknek eladni mindenféle maszlagot... jó példa ezekre, hogy annyiféle újság van és mind megél belőle... vannak akik egy könyvet sem olvastak még el életükben, de rengeteg hülye újságot megvesznek, olvassák a kamu horoszkópokat, a színészekről szóló pletykákat, a hazug politikusokat, meg a sok blőd reklámot... és ezt a sok szart kell feldobni olyanokkal, amit biztos el akarnak olvasni... a más baja mindig is kelendő volt, mert akkor a sajátunk eltörpül mellette egy picit...
Biztos van olyan Újság amelyik az olvasóknak íródik, de ez itt nem a reklám helye! :)

De azért érdekelne, hol mondják el az igazat? Pl: hogy a Távfűtőművek "kirabol" minket! Az olcsó fűtésből a legdrágább lett, rövid idő alatt! Nekünk azt mondja: szigeteljünk, mert azért drága a fűtésünk, mert "elszökik" a meleg! Az Ő elszökésük, mert meg kell csak nézni a házak közötti parkokban télen, ahol mindig zöld a fű, vagy sohasem marad meg a hó! Ott mennek a távfűtő vezetékek! Erről csak azt nyilatkozták, hogy belefér az Állam által megszabott százalékba! Én szerintem pedig nem, mert azt is én fizetem meg!!

Valami ilyesmiket szeretnék olvasni: hogy röhejes az érvelésük… tehát a "Pénz nem engedi megjelentetni az igazat"!
De hát mi csak fizethetünk, ez az összes dolgunk...

Mottó: Kavarjuk fel a port!

conquer 2008.03.18. 11:31:04

Ezt az egész ügyet csak nagy vonalakban követtem. És nem is konkrétan akarom elmondani a gondolataimat, hanem csak rávilágítani a személyes "tragédia" és a társadalom közötti összefüggésekre, amelyek valahogy nem domborodnak ki, mert tabu témáról van szó.
Előljáróban szeretném leszögezni, hogy kb 1.5 hónappal ezelőtti vizsgálat alapján HIV- vagyok.

Nem azt tartom problémának, hogy valaki HIV pozitív lesz. Hanem a társadalmi tudatlanságot és az ebből gyökerező primitív diszkriminációt.
1-2 évvel ezelőtt készült hazánkban egy tanulmány a pedagógusok között, amely rámutatott arra, hogy több mint 50%uk tisztában sincs azzal, hogyan is terjed a HIV. Az, meg hogy a HIV és az AIDS között mi a különbség, a társadalom nagy részénél még mindig homályos. Nem egy fórumon visszatérő megnevezés az "AIDS vírus". Ami ugye nem létező fogalom.

Javarészt szexuális úton terjedő vírusról van szó. Megjegyzem, a hepatitist jóval könnyebb összeszedni és bizonyos variánsa még a HIVnél is sokkal nagyobb veszélyt jelent.
A szex még mindig tabu téma. Ennél komolyabb horderejű dolgokat a társadalom elfogad, megtűr. De a bigottság és az álszemérmesség még mindig nagy divat.

Az, hogy valaki egy másik embert szánt szándékkal megfertőz, az maximálisan felvet erkölcsi, mentális és mindenféle kérdéseket. A jog az meg jog. Tudjuk azt mindannyian, hogy a magyar jogrendszer hiányos, nem működik jól.

A problémát én abban látom, hogy egy HIV fertőzött egyből kirekesztésre kerül. És nem azért, mert bárkinek bármi oka lenne erre. Szimplán tudtalanok az emberek, tudatlan az egész társadalom.
A média a kezdetektől korunk pestisének, rettegett kórnak és egyéb ilyen dolgoknak titulálta azt a vírust, amelyek hordozói évtizedek óta élnek. Egészségesen, boldogan. Nem rohadnak el kínok kínjait átélve, ugyanolyan tagjai a társadalomnak, mint akik negatívak.
Ezer egyéb betegség és rossz életvitelre visszavezethető megbetegedés létezik, amely nem kap ekkora nyílvános hisztériát, mint a HIV.
Múlt évben több ember halt meg közúti balesetekben, amelyek több mint 90%a emberi felelőtlenségre vezethető vissza, mint amennyi regisztrált HIV pozitív ember él ma Magyarországon.

Nyugati társadalmakban aki HIV pozitív az HIV pozitív. Ennyi. Ugyanolyan a társadalmi státusza, mint egy cukorbetegnek. Tudják folytatni életüket, van munkahelyük, nem rekeszti ki őket a társadalom. Mindez azért, mert nem a hisztéria keltés a fő motiváció az egész témában, hanem a tényszerű információ átadása.

Jó volna megérni azt, hogy a magyarok egyszer teljesen tisztában lesznek azzal, milyen is egy HIV pozitív és valólyában mennyire nem tér el más emberektől.
Ehhez viszont le kellene vetkőzni a szenvázió hajhászást, a másik kárán való örömöt és egyáltatlán azt, hogy kényes témákkal kapcsolatban a befogadás helyett egyből elzárkózunk és irreális képzelgéseket táplálunk, terjesztünk.
Ez viszont nagyon utopia!

Judit HIV+ 2008.03.18. 11:50:57

Kedves conquer!
Éppen most írom a köv.posztom, hasonló gondolat menettel.Sajnálom, hogy te is sorstárs lettél. Ha van időd és néha kedved, írj, kérdez. Amire nem tudok válaszolni, tud más. Ha van kényes kérdésed, akkor írhatsz egy freemail címemre is, ha kell megadom.Sok lelki erőt kívánok neked így az elején.
Üdv.
JUDIT

conquer 2008.03.18. 12:18:49

Szia Judit,
Nem vagyok sorstárs. Ezért emeltem ki mindjárt az elején, mert lehet úgy tűnik.

Ismerek külföldön élő HIV pozitívokat.
A külföldi médiák foglalkoznak ezzel a témával. De nem mint a madárinfluenzia kistestvérével.
Emberi sorsokat mutatnak be. Megmutatják, merre halad az orvostudomány, hogyan élnek családok HIV fertőzött családtaggal. Boldogan. Békésen.
Mert nem egy olyan társadalommal találják szembe magukat, mint a jelenlegi magyar.

Judit HIV+ 2008.03.18. 12:28:55

Szia conquer!
HÁLA a sorsnak, hogy negatív vagy, kívánom ezekután se érjen semmilyen baj.Bocs, hogy nem vettem észre a pici jelet, hogy -.
Remélem nem csak te, hanem egy csomó barátod, ismerősöd, rokonod is hasonlóan gondolkodnak. Jó tudni, hogy EMBEREK is élnek még a földön.

conquer 2008.03.18. 12:44:32

Az emberi tudatlanság sokkal veszélyesebb, mint bármely vírus, betegség, sorscsapás.
Nem az a gond, ha valaki HIV pozitív, hanem az, hogy milyen értelmetlen társadalmi előítéletekkel kell szembeszállnia.
HA HIV pozitív lennék, nem csinálnék belőle tragédiát. Ismerek embereket, akik 20-25 éve tünetmentesek. Kutya bajuk.
Senki se garantálja senkinek, hogy hány évig fog élni. Lehet kocogni, meg joghurtot enni, de előbb-utóbb úgyis vége. Nem lehet tudni, hogy az ember mikor hal meg autóbalesetben, mikor megy olyan helyre nyaralni, ahol egy fanatista bombát robbant, mikor lesz csontvelő rákja, ami három hónap alatt elviszi. És még sorolhatnánk.
Senki se kapott garanciát arra, hogy akár a mai napot megéri.

Szóval mint mondtam. Itt nem a fertőzöttséggel van gond, hanem a társadalmi hozzállással.

Emptidiot · http://igyirtotokti.blogspot.com 2008.03.22. 21:04:20

Hello! Éredekelne, hogy áll a fellebbezés, és az eu-i bíróság ügye!

Judit HIV+ 2008.03.25. 11:44:07

Kedves Kippkopp!
Az ügyészség mellettem áll és úgy tudom, hogy újravizsgálatot is kértek. Az elsőfokú ítéletbe olyan hiányosságok és hibák vannak, hogy hihetetlen. A jogi egyetemen ilyenért megbuktatják a leendő ügyvéd és bíró hallgatókat.
A Patent és Nane ha tud, segít az eu. bíróságnál, ha vége a pernek. Tehát nem hagyom, hogy egy ügyvéd és egy bírónő jogtalan hibája büntetlen maradjon. Ők is emberek, ha hibáztak, vállalják a felelősséget.
Más:nagyon rossz, hogy nincs még munkám, de nem adom fel, ahogy az LGT is énekli...

bölcs 2008.03.30. 14:11:49

Szia Judit!

Itt a Tavasz! A kiscsajok gőzerővel vetik le a téli ruhákat, a srácok csak erre várnak... :)
Mit üzensz nekik? Mégha conquer meg is nyugtat minket: "Ismerek embereket, akik 20-25 éve tünetmentesek" Én ezzel úgy vagyok, mint a viccben, "...nem büntetik már a homoszexualitást... ...jó, de én megvárom hogy kötelező lesz..."

Motto: Kavarjuk fel a port...

Emptidiot · http://igyirtotokti.blogspot.com 2008.04.03. 20:36:10

Hello!
Örülök a fejleményeknek, követni fogom!
Azon nem gondondolkoztál, hogy esetleg valamilyen alapítványnál helyezkedj el? Így is önként vállalt, közérdekű civil kommunikációt folytatsz. Lehet, hogy azt élvezni tudnád. Olyasmire gondolok, mint a Nane, vagy valami hasonlóra...

kocsi 2008.04.18. 21:25:08

hahó!
nincs folytatás? mért nincs?
süti beállítások módosítása