HTML

hivbosszu

Friss topikok

  • Krisz1968: "Kedves"Újságírók/ Nem tudom mér kell olyanokat írni ami nem igaz!!! Negatív vagyok hála Istenek!!... (2013.05.04. 18:09) Felmentették.......
  • tutulinoo: Sajnálattal vettem észre hogy már hónapok óta nem írtál magadról. Egyszer kétszer hallottam az újs... (2010.02.15. 16:32) Az 50 feletti nő.........
  • Medvehab: Remélem, nem kerülte el a figyelmed ez a cikk! index.hu/bulvar/2009/12/06/hiv-virusos_verebe_mart... (2009.12.06. 20:25) Tényleg nem a világvége?
  • bölcs: Szia Judit! Végre elolvastam a Könyvedet... Nagyon nem dicsérhetem... de talán mégis, ha azt mondo... (2009.06.15. 22:56) "mert bűnösök közt cinkos, aki néma"
  • Undebach: Szia Judit! Mi a helyzet veletek, remélem jól vagytok. A perrel kapcsolatban van valami újdonság?... (2009.04.03. 09:44) A sorsom akarata

Linkblog

Fekete humor

2008.11.28. 16:57 Judit HIV+

Nem akarom hogy bizalmatlan zártlelkű emberként kerülgessétek a HIV vírust. Ezért egy fél perc fekete humort engedjetek meg magatoknak: ezt nézzétek meg!

http://addict.blog.hu/2008/03/06/amikor_a_a_halal_megszivja

 

Na de most, féljetek és figyeljetek az alábbi infokra!

A most nyilvánosságra hozott adatok szerint tavaly 119 új HIV-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, a 2006-os 81 után. Ezzel mintegy 1500-ra nőtt a regisztrált HIV pozitívok száma. Továbbra is Budapesten találták a legtöbb fertőzöttet, a sorban második Pest megye, a harmadik Fejér megye.

Ez az adat azt mutatja, hogy átlagosan háromnaponta regisztrálnak egy újabb HIV fertőzöttet Magyarországon. Ami nagy probléma, hogy nagyon sok huszonéves van az új fertőzöttek között.

A megváltozott szexuális szokások állhatnak az emelkedés hátterében. Az emberek felelőtlenek és egyre kevésbé védekeznek. Sokszor például, azt sem tudják a fiatalok, hogy kivel szeretkeznek. Annak ellenére, hogy az új fertőzöttek nagy része továbbra is homoszexuális, egyre több heteroszexuális esetet regisztrálnak, mondta Újhelyi Eszter.

A Nemzeti AIDS Bizottság titkára kiemelte: az eddigi eredmények alapján idén is emelkedni fog a regisztrált HIV fertőzöttek száma. Kevés a megelőzésre szánt pénz évente Kb. 20-25millió forint.

 

Az a HIV fertőzött, aki most 20 éves korában kezdi szedni a gyógyszereket, átlagban még további 43 évig élhet. Jelenleg már több mint 20 féle gyógyszer van piacon. Az AIDS gyógyszerek szedését nem lehet abbahagyni. Sajnos az orvosok nem tudják biztonságosak-e annyira a ma ismert AIDS gyógyszerek, hogy évtizedekig lehessen szedni azokat. Az AIDS gyógyszerek nagyon komoly mellékhatásokkal járhatnak: hányás, máj és szív károsodás.

A HIV vírus ellen nincs oltóanyag, nem gyógyítható, de megfelelő kezeléssel küzdeni lehet a vírussal és a páciensek „csaknem normális életet élhetnek”. A kezelés nélkül a vírus tönkreteszi a szervezet immunrendszerét, védtelenné téve a betegeket a fertőzésekkel és a rákkal szemben, majd az AIDS betegség állapotába kerülsz.

 

A különböző antiretrovirális gyógyszerek kombinációi („koktélok”) hatékonyan akadályozzák a vírus kifejlődését és tovább szaporodását a szervezetben – de ennek „ára van”! A gyógyszerkoktélok kellemetlen anyagcserezavarokat, a tartós kezelések más mellékhatásokat okozhatnak. Arról nem is beszélve, hogy rendkívüli fegyelemre van szükség: ha a páciens elfelejti bevenni a pontos időpontban az esedékes adagot, akkor akár az egész keverék hatástalanná válhat és új terápiát kel kipróbálni.

Az elején azt írtam, hogy féljetek, de ha elolvastátok és megértettétek az egészet, akkor inkább bátran menjetek szűrésre, hogy boldog és egészséges szexuális életet, élhessetek.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hivbosszu.blog.hu/api/trackback/id/tr73793390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcs 2008.12.31. 15:04:59

Szia Judit!
Kíváncsian várom a folytatást, hogy áll az ügyed... de most azért írok, hogy legyen boldog(abb) az újéved!
BUÉK!
süti beállítások módosítása